Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To event minęło.

Szkolenie teoretyczne online – żywienie w górach

24 października, 19:00 - 21:00

99zł

Bilety

Tickets are not available as this event has passed.

Szkolenie przeznaczone dla: turystów wysokogórskich, alpinistów, himalaistów, biegaczy górskich, tych, którzy pierwszy raz wybierają się w góry powyżej 2500m, ale również dla tych, którzy chcą zmaksymalizować swoje zdolności wysiłkowe w trakcie górskich wyzwań.

Jeśli masz problem co zabrać do plecaka, aby było lekkie i odżywcze, nie wiesz czy stosować suplementację, chcesz uniknąć efektu „odcięcia” przy długotrwałym wysiłku oraz zminimalizować ryzyko choroby wysokościowej, to szkolenie jest dla Ciebie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szkolenie poprowadzi: Marta Naczyk, dietetyk sportowy, specjalistka w zakresie logistyki żywienia w górach oraz w warunkach niedotlenienia górskiego, szkoleniowiec Kadry Himalaistów PZA, odpowiedzialna za zaplecze żywieniowe wyprawy oraz opiekę dietetyczną Zimowej Narodowej Wyprawy na K2 2017/2018.


Szczegółowy program:

  1.      Przegląd organizmu przed wyprawą górską.
  2.      Specyfika metabolizmu w warunkach wysokogórskich.
  3.      Odżywianie a choroba wysokościowa.
  4.      Żywienie podczas trekkingu, wspinaczki oraz w trakcie regeneracji – zapobieganie wyczerpaniu energetycznemu.
  5.      Nawodnienie w warunkach wysokogórskich – zapobieganie odwodnieniu.
  6.      Propozycje praktycznych produktów żywieniowych wykorzystywanych w górach.
  7.      Wspieranie procesów aklimatyzacyjnych.
  8.      Suplementacja, czyli kiedy żywienie to za mało.

Forma szkolenia: szkolenie trwa 2 godziny. Szkolenie zostanie przeprowadzone poprzez platformę szkoleniową clickmeeting. Wszyscy uczestnicy, którzy wykupią szkolenie otrzymają, na podany przy zakupie adres email, link do platformy szkoleniowej na 60 min przed rozpoczęciem szkolenia.

Cena szkolenia : 99zł

Pytania prosimy kierować na adres kursy@formanaszczyt.pl

Szczegóły

Data:
24 października
Czas:
19:00 - 21:00
Koszt:
99zł
0