Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To event minęło.

Aktywna dieta od kuchni, czyli praktyczne warsztaty żywieniowe

29 sierpnia, 18:00 - 22:00

249zł

Bilety

Tickets are not available as this event has passed.

Jesteś osobą aktywną – wiesz, że Twoje codzienne „paliwo” jest ważne, ale co właściwie zjeść, a co ważniejsze jak to przygotować, aby było prosto, szybko i wartościowo?
Zapraszamy na nasze praktyczne warsztaty żywieniowe, gdzie dietetyk nie tylko opowie, ale przede wszystkim pokaże po co sięgać wybierając się na zakupy, czym energetycznie zacząć swój dzień, co zabrać do pracy, co zjeść przed i po treningu – oraz jak to wszystko sprawnie i szybko przygotować samemu. Dowiesz się z jakich produktów warto korzystać i jak nimi umiejętnie żonglować, jak urozmaicać swój sposób żywienia, a wszystko po to, by móc w pełnym zdrowiu realizować swoje cele.

Zdrowe odżywianie to nie jest rezygnacja z ulubionych produktów, ale poszerzenie swojej diety o te naprawdę wartościowe 🙂
Przyjdź, posłuchaj, sam przygotuj i spróbuj jak pysznie można dbać o siebie!

Warsztat ma charakter praktyczny, co nie oznacza, że zabraknie na nim przydatnych aspektów teoretycznych!

Dodatkowe zagadnienia z teorii:

  1. Podstawowe zasady – jak bilansować posiłki, jakie produkty ze sobą łączyć. Planowanie.
  2. Śniadanie – chcesz dobrze zakończyć dzień, najpierw dobrze go zacznij!
  3. Szybki obiad/ lunch do pracy.
  4. Żywienie okołotreningowe, czyli co przed/ w trakcie/ po.
  5. Zdrowe desery – jak przemycić to, co zdrowe, a tym samym zaspokoić chęć na słodkie.
  6. Zamienniki – czyli zadbaj o różnorodność.
  7. Praktyczne wskazówki na co dzień, czyli „jak to wszystko ogarnąć”?

W cenie szkolenia są:

– materiały (teoria + przepisy)

– zdrowa lista zakupowa i lista “awaryjnych” przekąsek

– produkty żywnościowe – to co przygotujecie sami zjadacie na warsztatach, to czego nie dacie rady – zabieracie do domu! (*bądź eco i zabierz swój własny pojemnik, aby zapakować pozostałe po warsztatach jedzenie do domu)

Jeśli zastanawiasz się “nie umiem gotować, czy poradzę sobie na warsztatach?”.

Oczywiście, że sobie poradzisz 🙂 Warsztaty przygotowane są w taki sposób, aby każdy z uczestników, bez względu na poziom zaawansowania, znalazł coś dla siebie. Dania przygotowujemy wspólnie, Marta – nasz dietetyk wyjaśnia krok po kroku technikę przygotowania poszczególnych potraw oraz wyjaśnia również teorię i zasady żywienia. Do dyspozycji uczestników są wydrukowane przepisy oraz skrypt z teorią, aby na bieżąco śledzić proces i zapisywać ważne dla siebie rzeczy.

Cena: 249,00 zł. Na warsztaty obowiązuje ograniczona liczba miejsc.

Pytania prosimy kierować na adres: kursy@formanaszczyt.pl

Warsztat poprowadzi Marta Naczyk – dietetyk sportowy w zespole Forma na Szczyt, łącząca pasję do górskich wyzwań wraz z logistyką żywieniową. Zajmuje się żywieniem osób, które przygotowują się do wypraw wysokogórskich, wspinają się i uprawiają sporty wytrzymałościowe (biegi ultra, kolarstwo, triathlon). Pracownik Zakładu Biochemii Żywienia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, szkoleniowiec Kadry Himalaistów PZA, odpowiedzialna za zaplecze żywieniowe wyprawy oraz opiekę dietetyczną Narodowej Zimowej Wyprawy na K2 2017-2018.
Marta teorię weryfikuje w praktyce uprawiając biegi górskie, nie rzadko stając na podium takich biegów jak np. Łemkowyna Ultra Trail 150km czy HardaSuka Utimate Triathlon (4,5km wpław, 225 rowerem i 55 km po górach)

Szczegóły

Data:
29 sierpnia
Czas:
18:00 - 22:00
Koszt:
249zł

Miejsce

Food Lab Studio, ul. Racjonalizacji 5, Warszawa
ul. Racjonalizacji 5
Warszawa, 01-796 Polska
+ Google Map
0